Magyar Drón Közösség

NapiDrón

NapiDrón

Locsolás drónnal

Melyik a legnagyobb Dji drón?

2018. október 18. - Kálló Péter

03064.jpg

 

Mindenki azt mondja, hogy nem a méret a lényeg, ez néha így is van - pl. a Mavic esetében  -, ám van, amikor igenis számít. A mérethez viszonylag nagy repülési idő és teherbírás társul, így sok mindenre lehet használni egy nagy gépet. Így van ez a jelenleg legnagyobb géppel is, ami nem más, mint a DJI Agras MG-1S. Ebben a posztban nem próbálunk meg senkit sem rábeszélni ennek a gépnek a megvételére, de mint érdekesség, mindenképp meg kell említeni. Persze ha tetszik, akkor eladó. :)

„Az oktokopter a növényvédő szert nagy és nehezen megközelíthető területeken a levegőből akár 50-szer hatékonyabban tudja kijuttatni, mint a hagyományos permetezőgépek. A mezőgazdasági drón tartálytérfogata 10 liter. A terület adottságaitól függően az oktokopter egy óra alatt 3-4 hektáron tud végigrepülni. Motorok négy Y karon vannak rögzítve, a karok külső részei becsukhatók, lehetővé téve az egyszerű szállítást. A drón vízzel, porral és fröccsenő növényvédő szerrel szemben védettek. A DJI által kifejlesztett rendszer, ami a motorokat szellőzteti és hűti. A mezőgazdasági drón négy fúvókából juttatja ki a növényvédő szert, melyek közvetlenül a motorok alatt helyezkednek el. A forgószárnyak által keltett légáramlat pontosan elosztja a növényvédő szert.

Egy radarszenzor folyamatosan méri a távolságot a talajtól, ez biztosítja, hogy a drón tartja a repülési magasságot. A DJI Agras MG-1S modellje használható távirányítással, vagy teljesen autonóm módon.” 

 

s5-bg-en-59caca651fe7cf15316a2d90d04461b6.jpg

maxresdefault.jpg

Az biztos, hogy nagyon sok helyen hasznát veszik ennek a gépnek. Természetesen ezzel már a jogszabályok is kicsit máshogy foglalkoznak így nem csak egy pilóta kell hozzá, hanem plusz személyzet is, pl. aki a vegyszeradagolást intézheti hivatalosan, nem úgy, mint nagyapánk a kertben a szőlő esetén. A fényképen annyira nem jön át a mérete, de ott középen az egy kb. 20cm-es DJITello. :) 

44257895_2182431232075174_7007356804053073920_n.jpg

Forrás: (myactioncam)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napidron.blog.hu/api/trackback/id/tr1814308569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása