Magyar Drón Közösség

NapiDrón

NapiDrón

Nagyon okos kisdarázs

Mavic2 Pro

2018. szeptember 14. - Kálló Péter

dji_0146.jpg 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest dronelapse porn 

Peter Kallo (@kallopeter) által megosztott bejegyzés,

A MyactionCam megkért, hogy gyártsak némi minőségi kontentet a Magyarországra kb másfél hete beérkezett DJI Mavic2 Pro-val, egyúttal próbálgassam és mondjam el a véleményem. 

Én Phantom4-et használok, nekem a Mavic általában utazáskor kerül a látószögembe a méretei miatt. Nem mondok azt hiszem nagy hülyeséget, hogy az első Mavic fotózás szempontból felejtős. Játékkamera. Most viszont nagyot lépett előre a DJI, mert a Hasselblad-dal közösen (JEEEEE) összehoztak egy atomkirály kamerát, amit a Pro-ra szereltek. (A Zoom a Mavic másik modellje nemsokára érkezik. Erről is majd láthattok képeket, videókat)

 

Megváltoztak az arányok.

Eddig a Phantom 4 képben verhetetlen volt, most a Mavic felzárkozott, de repülési tulajdonságokban és "okosságban" veri a nagytesót. Végre el tudsz csomagolni egy kompromisszum mentes drónt kis helyre. Pillanatok alatt szét lehet kapni és mehet a repülés. 

Az instagramomon mindenki a hyperlapse funkcióra volt rágerjedve. A fenti videót nekik készítettem. Gondolom mostantól hasonló videókkal fogjátok szétbombázni az internetet.

Ezzel reklámozza a cég a Mavic2-t és tény, hogy nagyon okos megoldás, de timelapse módban útvonal beállítással eddig is meg lehetett csinálni és nem csak 30 mp-nyi videót 2mpenkénti expó-val, hanem szabadon, ahogy a készítőnek kedve van. Ráadásul a fenti videón jól látszik, hogy nem túl pontos a rendszer. 

Manuálisan sokkal macerább, de pontosabb. Ez inkább azoknak való, akik nem akarnak bíbelődni, nem profi anyagba szánják, hanem mondjuk egy facebook bejegyzésbe vagy ilyesmi. 

 

Repülési tulajdonságok

Itt kezdenek kongani a harangok. Annyira stabil, könnyű és egyszerű az egész, mintha egy négy éves gyereknek találták volna ki az egészet. A hatótávolság bámulatos, de felvet majd kérdéseket. Tényleg el lehet vele menni 9 km-t is, de ezzel óvatosan. Ha 9 km-re akar valaki dolgozni egyrészt haza is kell jönnie a cuccnak és erre szerintem már kevés az aksi, másrészt az apró akadályokat nehéz egy mobil képernyőjén kibökni, ezért ez rejt némi veszélyt és hülyefaktort a jövőben. 

Nálam 1,5 km volt a legnagyobb távolság, de itt tökéletes, jelvesztés nélküli képet kaptam a Balatonon tiszta időben. A hyperlapse elkészítés közben a Citadellánál már 3-400 méter gondot okozott. 

 

Összeségében nagyon jó cucc, ajánlom mindenkinek, aki jó minőségben szeretne drónfotózni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Balaton Island - Texture vol45. ailing @ig_hungary @ig_hun @ikozosseg @hello_hungary

Peter Kallo (@kallopeter) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napidron.blog.hu/api/trackback/id/tr814239623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sarolta.tth 2018.09.16. 09:53:05

Köszönöm! Nagyon jók a felvételek. Követlek az instán.

Kálló Péter 2018.09.16. 17:16:35

@Sarolta.tth: Köszönöm! Mostantól kövesd itt is a napidrónon, mert jönnek még érdekességek!
süti beállítások módosítása